27. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bonaprixi suurarendus läks Andres Hermeti firmale

Aprilli algusest kuulub varem Priit Piilmanni ettevõttele Bonaprix Tallinnas Telliskivi 60, pea 50 000 m2 tööstuspiirkonna kinnistu pankrotihaldurina tuntud Andres Hermeti ettevõttele PLKV Invest.

Mullu oktoobris kommenteeris ettevõtte Bonaprix OÜ juhatuse liige Ivar Lukk ajalehele Pealinn, et ettevõte kavatseb ehitada ümber Telliskivi tänaval asuvad endised Kalinini elektroonikatehase hooned.

„Tahame alast kujundada korraliku kvartali koos eluruumide, kontorite ja kaubanduspindadega,” lisas Lukk. “Bonaprixi ja lähinaabrite arendusplaanide järgi kujuneb Kopli vagunidepoost Linnahalli viiva raudteeharu asemele aga korraliku liiklusega Reisijate tänav.”

Nunne tänava ja Toompuiestee ristumiskoht saab ringliikluse ja sealt tuleb otseühendus Reisijate ja Kopli tänavale. “Nii ei pea enam Toompuiesteelt Kopli poole ja Telliskivi tänavale pääsemiseks pugema läbi Suurtüki ja Kotzebue tänava ja mööda kitsaid Kalamaja tänavaid seiklema,” kommenteeris Lukk sügisel. Tema sõnul saab ehitusega pihta hakata niipea, kui Eesti majanduslik olukord seda soosib.

Kinnistule on seatud seitse hüpoteeki, kogusummas 109,2 mln krooni. Neist kolm, kokku summas 48,818 mln krooni, Parex Panga kasuks. 48,965 mln krooni PLKV Invest kasuks, 7,8 mln kr Tristen Trade kasuks ja 3,9 OÜ Strategius. 

Ehitusinfo andmeil jätkab omanikfirma tööd detailplaneeringuga, mis on linnavalitsuses menetluses. Samuti jääb arenduse maht ilmselt samaks. Ligi 50 000ruutmeetrisele kinnistule oli OÜl Bonaprix plaanis rajada 116 000 ruutmeetrit elu- ja büroopindu.

Eelmisel aastal tegi Colliers International Bonaprixi tellimusel teostatavusuuringu ja Parima asukoha määramise krundil Telliskivi hotelli rajamiseks.

Bonaprix OÜ kuulub sajaprotsendiliselt Tristen Trade OÜle, mille omanik on Priit Piilmann. PLKV Invest omanik on Lundet OÜ, mis kuulub Andres Hermetile.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785