25. mai 2009

Rebane: Ilma siseturu võimalusteta me ellu ei jää

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor Enno Rebane usub, et Euroopa Investeerimispangast (EIB) saadav laenusumma, millest suur osa plaanitakse suunata teedeehitusse, aitab sisemaist ehitust üleval hoida.

 „Minu kännu otsast vaadates on ülimalt positiivne, sest probleeme teede-ehituses rahastamisega on. Sisemaist ehitust on vaja igal juhul üleval hoida ja seda saab teha ainult avaliku sektori, kohaliku omavalitsuse, riikliku sektori ja struktuurifondide toel,“ sõnas Rebane. „Jagatavad rahasummad aitavad projekte edasi viia. Kena on rääkida ekspordist, aga ilma siseturu võimaluseta ei jää ka ehitusmaterjalitootjatele ellujäämise võimalusi,“ lisas ta.

Kuni 2013. aastani on 8,6 miljardist kroonist hetkel teada 4,7 miljardi jaotumine. Teede-ehituse projektidesse on kokku planeeritud ligi 3,2 miljardit krooni, sh mitte Euroopa Liidu poolt kaasfinantseeritavad 2,4 miljardi krooni ulatuses.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688