22. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jäähalli planeering sai kooskõlastuse

Tallinna Kesklinna Halduskogu tänasel istungil kiideti heaks SA Lastestaadioni Jäähall poolt tellitud ja AS Nord Projekt poolt valmistatud kavandatava jäähalli detailplaneeringu eskiis.

„ Tänane otsus on planeeritava jäähalli loos uue arenduse algus,” selgitas halduskogu otsust Kesklinna valitsuse vanem Marek Jürgenson. „Olles aastaid  otsinud võimalusi ja kooskõlastusi projekti elluviimiseks  on osapooled jõudnud kompromissile – linn suurendab pisut Suur-Ameerika tn kinnistu  hoonestusõigust, et sinna ikka jäähall koos esinduslike tribüünide, parkimiskohtade ja juurdepääsudega ära mahuks ja arendaja rajab kaasaegse spordibaasi koos äri-ning kontoripindadega.”

Planeeritava jäähall on kavandatud kuni seitsmekorruselise ehitisena, millega plokistatud büroo on kaheksa korruseline. Lisaks on kolm korrust  maa all.  Pargi poolt vaadatuna jääb planeeritav hoone tänu reljeefile kõrghaljastuse varju. Juurdepääs on planeeritud Suur-Ameerika tänavalt ja ka kvartali siseteedelt. Ette on nähtud täiendava haljastuse rajamine Suur-Ameerika tänava äärde ning jäähalli ida- ja lääneküljele. Täna kasvab alal 132 puitaime, neist 21 on ette nähtud likvideerida. Mahavõetavatest puudest on kaks II väärtusklassi ning neil III väärtusklassi kuuluvad. Uuenev haljastus väärtustab planeeringuala oluliselt ja kogu kompleksist saab valmides linnasüdame uus vajalik spordikeskus.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785