22. mai 2009

Arco Vara koosolek jäi ära, sest Toomas Tool ei tulnud kohale

Täna hommikul kell 9 hakkama pidanud Arco Vara aktsionäride koosolek jäi ära, kuna kohal polnud piisavalt aktsionäre

Eelkõige jäi tulemata Toomas Tool.

Märtsi lõpu seisuga oli Äripäeva andmetel Arco Vara suurim aktsionär Toomas Tool, kelle osalus küündis siis üle 23 protsendi. Tool ei kuulu Arco Vara juhtorganitesse. Viimati ostis Tool Arco Vara aktsiaid juurde 27. aprillil.

Suuruselt teine osalus firmas on ettevõtte nõukogu liikmel Richard Tomingasel, kellel on kokku 21,74 protsenti aktsiatest. Kolmandana omab osalust samuti nõukogu liige Hillar-Peeter Luitsalu läbi oma firma HM Investeeringud. 21,69protsendine osalus jääb napilt alla Tomingasele.

Korralise üldkoosoleku päevakorras oli kolm punkti: 2008. majandusaasta aruande kinnitamine, kasumi jaotamise otsustamine ja audiitori valimine. Nõukogu poolt oli aktsionäridele tehtud ettepaneku katta kahjum seisuga 31.12.2008 summas 984,7 miljonit krooni järgmiselt: ülekursi arvelt 712,5 miljonit krooni ning järelejäänud kahjum summas 272,2 miljonit krooni katta tulevaste perioodide kasumi arvelt.

Hääleõiguslike aktsionäride nimekiri fikseeriti üldkoosoleku toimumise päevale eelneva päeva ehk eile õhtul kell 23:59. Korralisest aktsionäride koosolekust osavõtjate registreerimine algas täna kell 8.30.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688