20. mai 2009

Grand Kinnisvara: esirikkurid puhkavad Eestis

Kui jälgime üldist tarbimise kokkutõmbamise fooni, siis isegi esirikkurid kirjutavad, kuidas nad piiravad reise ja üritavad puhata Eestis, kirjutab Grand Kinnisvara tegevjuht Marek Kerna suvilate üüriturust.

Tõepoolest on märgata üleüldist vaikset, kuid süstemaatilist Eestis puhkamise tendentsi.

Millised on suunad? Arvestada tuleb seda, et 2/3 elanikkonnast elab linnas, on eesmärk puhata võimalikult ja maksimaalselt maalähedaselt, ehk siis võimalikult eemale linnamürast ja lähemale linnulaulule. Mida privaatsem ja metsikum on koht, seda hinnalisem ta on.

Popimad kohad on kindlasti saared. Hiiumaa on eriti viimasel ajal avastatud ja ka teisi väiksemaid saari nagu Prangli jne.

Mandriosast on väga popiks muutunud Setumaa, mis on piisavalt kaugel, eraldi ja privaatne ning - mis väga oluline - naturaalne. Samuti on populaarsed puhkekohad Haapsalu kant (Noarootsi), Ida-Virumaal Kurtna järved. Täiesti teenimatult on unustatud Võsu.

Hinnad kõiguvad väga suures ulatuses: alates Mähe suvilast, mis maksab ca  500 krooni päev lõpetades Setumaa taluga, mis maksab 5000 krooni kuu.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688