20. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Grand Kinnisvara: esirikkurid puhkavad Eestis

Kui jälgime üldist tarbimise kokkutõmbamise fooni, siis isegi esirikkurid kirjutavad, kuidas nad piiravad reise ja üritavad puhata Eestis, kirjutab Grand Kinnisvara tegevjuht Marek Kerna suvilate üüriturust.

Tõepoolest on märgata üleüldist vaikset, kuid süstemaatilist Eestis puhkamise tendentsi.

Millised on suunad? Arvestada tuleb seda, et 2/3 elanikkonnast elab linnas, on eesmärk puhata võimalikult ja maksimaalselt maalähedaselt, ehk siis võimalikult eemale linnamürast ja lähemale linnulaulule. Mida privaatsem ja metsikum on koht, seda hinnalisem ta on.

Popimad kohad on kindlasti saared. Hiiumaa on eriti viimasel ajal avastatud ja ka teisi väiksemaid saari nagu Prangli jne.

Mandriosast on väga popiks muutunud Setumaa, mis on piisavalt kaugel, eraldi ja privaatne ning - mis väga oluline - naturaalne. Samuti on populaarsed puhkekohad Haapsalu kant (Noarootsi), Ida-Virumaal Kurtna järved. Täiesti teenimatult on unustatud Võsu.

Hinnad kõiguvad väga suures ulatuses: alates Mähe suvilast, mis maksab ca  500 krooni päev lõpetades Setumaa taluga, mis maksab 5000 krooni kuu.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785