19. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB: perede laenuvõime on paranenud

Kuna kinnisvarahinnad on langenud on perede keskmine laenuvõime parem kui 2008. aastal, väidab SEBi äriarendusjuht Triin Messimas 1Partner Kinnisvara turuülevaates.

Pangaspetsialist jätkab: laenutingimused on võrreldes 2008. aasta sügisega mõnevõrra paranenud. Omafinantseeringu ja miinimum netosissetuleku osas muutusi ei ole, küll aga on Euribori langusest tulenevalt langenud intressimäär. Kuna ka kinnisvarahinnad on langenud, võib väita, et perede keskmine laenuvõime on tegelikult isegi parem kui 2008. aastal. Kinnisvaraturg on üsna väheaktiivne ning laenu andmisel pööratakse suurt tähelepanu tagatisvara likviidsusele.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785