18. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ingeri bastionisse ehitatakse minimetroo

Peagi saab Ingeri bastioni käigus sõita väikese rongiga ja tutvuda samal ajal linna kohta käivate tulevikunägemustega.

Bastionikäikudes ootab külastajaid giidi saadetav ekskursioon «Ajarännak», aasta lõpuks lisandub sinna ka väljapanek.

Linnamuuseumi Kiek in de Köki ja Ingeri bastioni muuseumijuhi Toomas Abilise kinnitusel hakkab bastioni parempoolses käigus sõitma väike rong, mis viib justkui tulevikku. «Võib öelda, et see on Tallinna esimene metroo,» muigas Abiline. «Aeglaselt liikuv rong on juba projekteerimisel.» Rong hakkab koosnema kaheksast väiksest vagunist, igasse vagunisse mahub kaks inimest. Vagunite külge tulevad ekraanid, kust sõidu ajal saab vaadata linna tulevikuvisioone.«Loomulikult oleks saanud tulevikuvisioone ka lihtsamalt näidata, kuid tahame inimestele põnevust pakkuda,» mainis Abiline. «Rongis istudes saab puhata ja samas ideedega tutvuda.»

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785