1Partner: kruntidega tehakse tehinguid vaid võileivahinnaga

Kruntide turul tehakse üksikud tehingud vaid juhul, kui omanik on nõus aktsepteerima ostja pakkumist ja müüma krundi nn võileivahinnaga.

1Partner Kinnisvara turuülevaade vahendab, et erandiks on eksklusiivkinnistud, mille huviliste ring on äärmiselt kitsas, kuid kellel on raha ja ootavad kuni turule saabub täpselt tema nõudmistele vastav kinnistu. Selgeid müügiperioode ei ole tehingute vähesusest tulenevalt võimalik välja tuua. Kõik sõltub müügihinnast. Soodsa hinnaga müüki tulenud krundiga tehakse tehing 1-2 kuu jooksul, kuid leidub ka kinnistuid, mis on seisnud müügis juba ca 2 aastat.

Uus trend on krundi vahetamine mõne muu kinnisvara (maja, suvila, korteri) vastu, vältimaks pankadest laenuvõtmist. Kuna enamus inimestel ei ole võimalik leida krundi ostuks 100% omavahendeid, ei muutu kruntide turul enne midagi kui pangad hakkavad jälle liberaalsematel tingimustel laenu väljastama. Seni jätkavad kruntide pakkumishinnad stabiilset langust. Toimuvad üksikud tehingud.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed