18. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: kruntidega tehakse tehinguid vaid võileivahinnaga

Kruntide turul tehakse üksikud tehingud vaid juhul, kui omanik on nõus aktsepteerima ostja pakkumist ja müüma krundi nn võileivahinnaga.

1Partner Kinnisvara turuülevaade vahendab, et erandiks on eksklusiivkinnistud, mille huviliste ring on äärmiselt kitsas, kuid kellel on raha ja ootavad kuni turule saabub täpselt tema nõudmistele vastav kinnistu. Selgeid müügiperioode ei ole tehingute vähesusest tulenevalt võimalik välja tuua. Kõik sõltub müügihinnast. Soodsa hinnaga müüki tulenud krundiga tehakse tehing 1-2 kuu jooksul, kuid leidub ka kinnistuid, mis on seisnud müügis juba ca 2 aastat.

Uus trend on krundi vahetamine mõne muu kinnisvara (maja, suvila, korteri) vastu, vältimaks pankadest laenuvõtmist. Kuna enamus inimestel ei ole võimalik leida krundi ostuks 100% omavahendeid, ei muutu kruntide turul enne midagi kui pangad hakkavad jälle liberaalsematel tingimustel laenu väljastama. Seni jätkavad kruntide pakkumishinnad stabiilset langust. Toimuvad üksikud tehingud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785