12. mai 2009

Nordecon jäi esimeses kvartalis kahjumisse

Selle aasta esimeses kvartalis sai ehitusfirma Nordecon International 0,6 miljonit krooni puhaskahjumit, võrreldes aastataguse perioodi puhaskasumiga 44,9 miljonit krooni on kasum vähenenud märgatavalt.

Puhaskasumi vähenemisele absoluutnumbrites avaldas kõige suuremat mõju ehitusprojektide kasumlikkuse vähenemine, teatas ehitusfirma.

Normaaltingimuses on     keskmisest nõrgem kasumlikkus I kvartalis olnud tegevuse sessoonsusest tingitult iseloomulik just rohkem teedehitussektoris tegutsevatele ettevõtetele.    Käesoleval aastal on sellele lisandunud väga nõrk nõudlus hoonete valdkonnas, mis omakorda on põhjustanud äärmuslikult tihedast konkurentsist tingitud  marginaalide vähenemise. Samuti on kontserni puhaskasumile avaldanud varasemast suuremat mõju turustus- ja üldhalduskulude suurus (sh ümberstruktureerimisega   seotud ühekordsed kulud), mis ei vähenenud samas tempos projektide kasumlikkuse vähenemisega.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688