Algab Reiljani ja Tuiksoo maadevahetuse kohtusaaga

Homme toimub Harju maakohus maadevahetuse kriminaalasja eelistung. Teisisõnu, lepitakse kokku, millal algavad põhiistungid. Teiste seas süüdistatakse antud kriminaalasjas altkäemaksu võtmises eksministreid Villu Reiljanit ja Ester Tuiksood.

Erinevate süüdistustega on kohtu ees ka Toomas Annus, Kalev Kangur, Einar Vettus, Tullio Liblik ja Tarmo Pedjasaare. Süüdistus esitati ka juriidilistele isikutele AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara, teatas riigiprokuratuur.

Süüdistuse kohaselt seisid Villu Reiljan ja Kalev Kangur selle eest, et Toomas Annuse ja AS-i Merko Ehitus ning Tullio Libliku, Einar Vettuse ja Tarmo Pedjasaarega seotud loodusobjekti sisaldava kinnisasja vahetusmenetlused toimuksid takistusteta ning majanduslikud riskid oleksid võimalikult väikesed. Ühtlasi andsid Villu Reiljan ja Kalev Kangur nimetatud isikutele enne looduskaitseliste piirangutega kinnisasjade omandamist informatsiooni selle kohta, kas ja milliste kinnistute vastu saab neid vahetusmenetluse käigus vahetada.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed