12. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab Reiljani ja Tuiksoo maadevahetuse kohtusaaga

Homme toimub Harju maakohus maadevahetuse kriminaalasja eelistung. Teisisõnu, lepitakse kokku, millal algavad põhiistungid. Teiste seas süüdistatakse antud kriminaalasjas altkäemaksu võtmises eksministreid Villu Reiljanit ja Ester Tuiksood.

Erinevate süüdistustega on kohtu ees ka Toomas Annus, Kalev Kangur, Einar Vettus, Tullio Liblik ja Tarmo Pedjasaare. Süüdistus esitati ka juriidilistele isikutele AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara, teatas riigiprokuratuur.

Süüdistuse kohaselt seisid Villu Reiljan ja Kalev Kangur selle eest, et Toomas Annuse ja AS-i Merko Ehitus ning Tullio Libliku, Einar Vettuse ja Tarmo Pedjasaarega seotud loodusobjekti sisaldava kinnisasja vahetusmenetlused toimuksid takistusteta ning majanduslikud riskid oleksid võimalikult väikesed. Ühtlasi andsid Villu Reiljan ja Kalev Kangur nimetatud isikutele enne looduskaitseliste piirangutega kinnisasjade omandamist informatsiooni selle kohta, kas ja milliste kinnistute vastu saab neid vahetusmenetluse käigus vahetada.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785