12. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta alguses oli kinnisvaraturg endiselt madalseisus

Esimeses kvartalis sooritati 5400 ostu-müügitehingut koguväärtusega 4,7 miljardit krooni, teatab Statistikaamet.

Alates 1997. aastast, kui Statistikaamet kinnisvaraturgu jälgib, pole tehingute arv kvartalis alla 6000 langenud.

Eelmise aasta I kvartaliga võrreldes vähenes tehingute koguarv 39% ja koguväärtus poole võrra. Aastaga vähenes kõige enam korterite ostu-müügitehingute arv ja väärtus (vastavalt 50% ja 65%). Eelmise kvartaliga võrreldes vähenes nii tehingute koguarv kui ka -väärtus neljandiku.

Ostu-müügitehingu keskmine väärtus oli I kvartalis 864 100 krooni, mis eelmise kvartaliga võrreldes oluliselt ei muutunud. Samas vähenes kõige enam ehk ligi neljandiku korteritehingute keskmine väärtus. Eelmise aasta I kvartaliga võrreldes vähenes tehingu keskmine väärtus ligi viiendiku.

Kõigist ostu-müügitehingutest hõlmasid I kvartalis korteritehingud ligi poole, hoonestamata kinnistud ligi kolmandiku, eluhooned 11% ja mitteeluhooned 8%. Üle poole korterite ostu-müügitehingutest sõlmiti Tallinna ja Harjumaa objektidega. Nende tehingute väärtus hõlmas korteritehingute koguväärtusest kolm neljandikku.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785