Aasta alguses oli kinnisvaraturg endiselt madalseisus

Esimeses kvartalis sooritati 5400 ostu-müügitehingut koguväärtusega 4,7 miljardit krooni, teatab Statistikaamet.

Alates 1997. aastast, kui Statistikaamet kinnisvaraturgu jälgib, pole tehingute arv kvartalis alla 6000 langenud.

Eelmise aasta I kvartaliga võrreldes vähenes tehingute koguarv 39% ja koguväärtus poole võrra. Aastaga vähenes kõige enam korterite ostu-müügitehingute arv ja väärtus (vastavalt 50% ja 65%). Eelmise kvartaliga võrreldes vähenes nii tehingute koguarv kui ka -väärtus neljandiku.

Ostu-müügitehingu keskmine väärtus oli I kvartalis 864 100 krooni, mis eelmise kvartaliga võrreldes oluliselt ei muutunud. Samas vähenes kõige enam ehk ligi neljandiku korteritehingute keskmine väärtus. Eelmise aasta I kvartaliga võrreldes vähenes tehingu keskmine väärtus ligi viiendiku.

Kõigist ostu-müügitehingutest hõlmasid I kvartalis korteritehingud ligi poole, hoonestamata kinnistud ligi kolmandiku, eluhooned 11% ja mitteeluhooned 8%. Üle poole korterite ostu-müügitehingutest sõlmiti Tallinna ja Harjumaa objektidega. Nende tehingute väärtus hõlmas korteritehingute koguväärtusest kolm neljandikku.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed