8. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnahalli renoveerimiseks on leping sõlmitud

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ja firma Tallinn Entertainment LLC sõlmisid täna südaööl USA-s lepingu Tallinna linnahalli ja lähiala kultuuri- ja konverentsikeskuseks muutmiseks.

Peale lepingu sõlmimist kinnitas Aas Raepressile antud lühiusutluses, et kui Linnahalli renoveerimisest on räägitud kümmekond aastat, kuid tegudeni ei olnud siiani jõutud, siis nüüd oleme sõlminud lepingu investoriga, kellel on Linnahalli ja seda ümbritseva ala meelelahutus- ja konverentsikeskuseks kujundamiseks visiooni, usku kui ka piisavalt rahalist ja kogemuslikku võimekust.

Küsimusele millal algavad ümberehitustööd, vastas Aas, et täna sõlmitud lepinguga nähakse ette üheaastane ettevalmistusperiood st teostatakse esmalt tehnilised ja majanduslikud analüüsid ning pärast seda nähakse ette ehitustöödega alustamist. “Leping toob praegusel kriisiajal Tallinnasse miljardikroonise investeeringu, mille realiseerimisel saavad Tallinnas tööd tuhanded inimesed,” lisas Aas.

Taavi Aas kommenteeris ka Linnahalli kui arhitektuurimälestise teemat, väites et vastav punkt on lepingus kirjas. Nähakse ette, et renoveerimine toimub vatavalt kehtestatud eritingimustele ja tagatakse kõige säilitamisväärse säilimine. Kuna kõik eelnevad Linnahallist huvitatud on jätnud tehingu katki eelkõige just eritingimuste pärast, siis see näitabki, et tegemist on seekord tõsiselt võetava investoriga.

 “Peame oluliseks, et investorile oleks üheselt mõistatav Tallinna linnajuhtide nägemus rahvale omaseks saanud Linnahallist”, lisas Aas.

Küsimusele, millistest arhitektuurilistest põhimõtetest juhindutakse Linnahalliga külgneva ala hoonestamisel kuna linnahall asub vanalinna ning reisisadama naabruses vastas Aas, et erinevad aspektid arhitektuuriliste põhimõtete suhtes on läbi analüüsitud sadama üldplaneeringuga. Ala arhitektuuris arvestatakse nii kultuurikatlaga, sadamaga, linnavalitsuse uue hoonega kui vanalinna lähedusega.

Taavi Aas lisas lühiintervjuu lõpetuseks, et on kindel, et tegemist on parima investoriga Linnahalli ja selle ümbruse kiireks korda saamiseks. Firma osanikfirma RSL Capital kuulub Ronald S. Lauderile, kes on üks maailma suurimaid kunstikollektsionääre ja filantroope. “Olen kindel, et Tallinna rahvas võidab selle lepinguga palju. Linnahall on piirkonna arhitektuurne dominant ning ilma seda korda tegemata ei maksa loota ka kogu piirkonna aktiivseks ja esteetiliselt nauditavaks linnaruumiks kujunemist,“ rõhutas Aas.

Tallinn Entertainment LLC omanikud on võrdsetes osades RSL Capital, GF Capital Management & Advisors ja  Remi International. RSL Capital kuulub Ronald S. Lauderile, kes on üks maailma suurimaid kunstikollektsionääre ja filantroope. GF Capital Management & Advisors on investeerimisühing, mis teeb investeeringuid erinevatesse tööstusharudesse, sealhulgas meedia ja meelelahutus, tuntud kaubamärgiga tarbekaubad ning meedia ja telekommunikatsiooni tarkvara. Remi International on finantsnõustamise teenust osutav äriühing, mille enamusaktsionär on Eestis sündinud ja kasvanud Roman Pipko.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785