7. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi kinnisvara müük pidurdab riigikoolide renoveerimist

Paljud riigi koolimajad on väga halvas seisus, kuid nende renoveerimine seisab riigi kinnisvara müügi taga.

Keila-Joa internaatkool anti Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) valdusesse lootuses, et nii saab kool endale uued hooned ja küttesüsteemi, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kooli raamatupidaja Estra Sepa hinnangul veel üht talve vana katlamaja ilmselt üle ei ela.

"Ma ei tea, kas järgmisel kütteperioodil saame katlamaja nii tööle, et ta hakkab sooja andma," rääkis Sepp.

RKAS soovib haridusministeeriumilt aga enne uue katlamaja ehitamist teada saada, kaua seda kooli Keila-Joal plaanitakse pidada.

"Keila-Joa osas on täna veel otsus vastu võtmata. Kipuba aga minema nii, et me sinna väga suuri investeeringuid teha ei saa, kuna keegi ei maksaks neid kinni," ütles RKAS arendusosakonna juhataja Hannes Kuhlbach.

Haridusministeeriumi kantsler Janar Holm tunnistas, et Keila-Joa kooli puhul on suurim mure kütteprobleem. "RKAS-ga on tegelikult kokkulepe, et ta lahendab probleemi praeguse rendi arvelt," lisas Holm.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785