Ehitusala sobivust aitab hinnata uus e-teenus

Ehitusala sobivuse hindamine on uus e-teenus, mis aitab eraisikutel, ametnikel ja ettevõtjatel  hinnata ehitise või muu objekti asukohavalikut ja saada infot seal asuvate loodusväärtuste, piirangute, infrastruktuuri jne kohta.

Teenuse abil väljavalitud asukohta hinnatakse lähtuvalt planeeritava ehitise tüübist, intensiivsusest, ehituse alla jääva ala pindalast ja mõjust keskkonnale. Kasutaja valikute põhjal koostatakse tabelitest ja kaartidest asukoha aruanne. Aruandest saab muuhulgas teada, kas planeeritava ehitise jaoks on piisavalt vaba maad, millised on looduslikud ja õiguslikud piirangud ehitusalas, milline on piirangute mõju ehitustegevusele, kas ehitise lähiümbruses on olemas vajalikud teed, tehnovõrgud, sotsiaalse infrastruktuuri objektid. Valitud andmete põhjal arvutatakse välja objekti ümbrust (~5-20 km raadiuses) kirjeldavad näitajad.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed