6. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas toimusid linnaosade kaupa ülisuured hinnakõikumised

Pindi Kinnisvara poolt tehtud aprilli kinnisvara hinnastatistika näitab, et kui Haaberstis langesid hinnad kuuga 27 protsenti, siis Nõmmel keskmine hind seevastu tõusis 28 protsenti.

Tallinna korterite hinnad langesid aprillis keskmiselt 4,6 % võrra. Tehingute arv tõusis võrreldes märtsiga 319 tehingult 389 tehingule- kasv +21%. Ilmselt on saamas tõeks prognoosid, et tehingute arvu põhjast on turg läbi.

Tallinna siseselt olid hinnakõikumised järgnevad:

Kristiine +24,4%Mustamäe -8,4%Kesklinn +14,6%Lasnamäe -8,1%Haabersti -27,1%Põhja-Tallinn -10,3%Nõmme +28,5%Pirita -7,5%

Järsemaid hinnakõikumisi tekitavad peamiselt suuremate arendusprojektide omanikud, langetades agressiivselt hindu ning vähendades seeläbi laojääki, tõstes samal ajal siiski piirkonna keskmist tehinguhinda. Teisalt langeb järsult piirkonna tehingute keskmine hinnatase, kui projekt on realiseeritud või vastupidi- turu üldisest olukorrast tingitult hinnakonkurentsist välja langenud. 

Võrreldes 2007. aasta märtsiga (26 431 kr/m²) on Tallinna korteriomandite keskmine hinnalangus 2009. aprilliks olnud -48% (13 761 kr/m²). Ehkki enamikes linnaosades pakkumiste arv sujuvalt kahaneb, on surve hindadele jätkuv. Peamisteks hinnakujundajateks on finantsraskustes varaomanikud ning ladu tühjaks müüvad arendajad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785