30. aprill 2009

Seli jäi Tasku ehitajale 20 miljonit võlgu

Et pääseda 20 miljoni krooni maksmisest, vahetas Neinar Selile kuulunud OÜ Estiko Ehitus märtsi keskel omanikku ja nime. Tasku ehitaja YIT Ehitus esitas seepeale pankrotiavalduse.

Ehk pole Lõuna-Eestis piisavalt palju nii tarka tarbijat, kes oskaks fantastilist keskust hinnata, kirjutab tänane Eesti Ekspress? Kuidas isand Seli kaks aastat tagasi Tasku nurgakivi asetamise üritusel ütleski: "Eestlastel on muistne ütlemine "tark mees taskus" (tegelikult Kreutzwaldi raamatu pealkiri - toim). Meie ütleme, et tark on see, kes läheb ise Taskusse."

Suur ja edukas eksis. Selgus lihtlabane tõde - kui "taskus" pole toidupoodi, tark sinna ei lähe. Lisame siia asjaolud, mida polnud võimalik ette näha siis, kui Seli alles kavandas endale Tartu keskele ausamba ehitamist ja sadu miljoneid laenu võttis: ehitushinnad ja kvaliteetse tööjõu defitsiit saavutavad haripunkti, jõukate rentnike, ammugi "bränditeadlike" ostjate huvi aga langeb nulli. Nüüd pole ime, et kuskilt tuleb lõivu maksta ja millegi arvelt kokku hoida.

Tasku tellijad kulutavad sadu tuhandeid juristidele, et hoida kokku kümneid miljoneid ehitaja arvelt.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688