23. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB Grupi 2009. aasta I kvartali müügitulu kasvas 3%

ABB Grupi I kvartali müügitulu kasvas kohalikes vääringutes arvestatuna 3% võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga. Kasvu tagas eelkõige eelneval perioodil saadud tellimuste täitmine, mis korvas standardtoodete madalama müügitulu ja languse põhiäritegevuses.

Tellimused vähenesid 3% kohalikes vääringutes (16% USA dollari vääringus) 9,2 miljardi dollarini võrreldes väga kõrgete näitajatega aasta varem. Tänavuse aasta esimeses kvartalis saadud suured tellimused (üle 15 miljoni dollari) energeetika ning nafta- ja gaasisektoris ei korvanud siiski langust baastellimuste (alla 15 miljoni dollari) osas ja seda kõikides grupi divisjonides.

Müügitulu ulatus 7,2 miljardi dollarini, mida on kohalikes vääringutes 3% rohkem (USA dollari vääringus 9% vähem) kui aasta tagasi. Standardtoodete müügi ja baastellimuste osakaalu vähenemine müügitulus on aasta varasemaga võrreldes siiski märkimisväärne.

Kvartali kasum enne intresse ja makse (EBIT) oli 862 miljonit dollarit, kasumimarginaal 12%. Puhaskasum oli 652 miljonit dollarit.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785