ABB Grupi 2009. aasta I kvartali müügitulu kasvas 3%

ABB Grupi I kvartali müügitulu kasvas kohalikes vääringutes arvestatuna 3% võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga. Kasvu tagas eelkõige eelneval perioodil saadud tellimuste täitmine, mis korvas standardtoodete madalama müügitulu ja languse põhiäritegevuses.

Tellimused vähenesid 3% kohalikes vääringutes (16% USA dollari vääringus) 9,2 miljardi dollarini võrreldes väga kõrgete näitajatega aasta varem. Tänavuse aasta esimeses kvartalis saadud suured tellimused (üle 15 miljoni dollari) energeetika ning nafta- ja gaasisektoris ei korvanud siiski langust baastellimuste (alla 15 miljoni dollari) osas ja seda kõikides grupi divisjonides.

Müügitulu ulatus 7,2 miljardi dollarini, mida on kohalikes vääringutes 3% rohkem (USA dollari vääringus 9% vähem) kui aasta tagasi. Standardtoodete müügi ja baastellimuste osakaalu vähenemine müügitulus on aasta varasemaga võrreldes siiski märkimisväärne.

Kvartali kasum enne intresse ja makse (EBIT) oli 862 miljonit dollarit, kasumimarginaal 12%. Puhaskasum oli 652 miljonit dollarit.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed