22. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kainestusmaja sai nurgakivi

Eile asetasid Tallinna abilinnapea Merike Martinson, Politseiameti peadirektor Raivo Küüt ja ehitusfirma Koger ja Partnerid juhataja Andres Pärloja aadressil Paldiski mnt 62 nurgakivi kainestuskambritega arestimajale, mis peaks valmima septembrikuus.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on tegu Tallinna linna tänavuse suurima sotsiaalobjektiga ja kainerit  vajab linn juba ammu. „Aastaid on erinevad linnajuhid kainestusmaja ehitamise vajadusest  rääkinud, nüüd teeme selle plaani lõpuks teoks,“ ütles Martinson ja lisas, et kainestusmaja hakkab kindlasti kergendama  Tallinna haiglate erakorralise meditsiini osakondade tööd. 

50  kohaline kainestuskambritega arestimaja loob võimaluse pakkuda Tallinna tänavatel ja teistes avalikes kohtades ebakaines olekus kaaslinlasi häirivatele isikutele turvalist kohta kainenemiseks ning tagab  joobes isikutele vajaliku  meditsiinilise abi ja ööpäevaringse järelevalve. 

Arestimajas korraldatakse kainenemisele toodud isikutele vajalik meditsiiniline abi ja ööpäevaringne järelevalve. Politseiamet tagab arestimaja kainestuskambri tööks vajaliku personali ja tehnilised vahendid, Tallinna linn kannab hoone ekspluatatsiooniga seotud kulud ning sõlmib lepingud Lääne-Tallinna Keskhaiglaga meditsiiniteenuse osutamiseks. 10 kohta on ette nähtud terviseprobleemidega kainenejatele,  kuid vajadusel on meditsiiniline abi tagatud kõigile klientidele.

Tänavuses  linnaeelarves on  kaineri ehitamiseks, sisustamiseks ning Lääne-Tallinna Keskhaigla amortiseerunud desinfektsioonikambri asendamiseks kokku 26 miljonit krooni.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785