Algasid Nõmme ajaloolise turuhoone restaureerimistööd

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra kinnitusel on tal hea meel, et lisaks uue turu jõudsale valmimisele alustati ajaloolise Nõmme turuhoone restaureerimistöödega.

„Lõpptulemusena peaks Robert Natuse projekti järgi valminud maja saama tänapäevase, praktiliselt toimiva ja esteetiliselt kõrgetasemelise kuue, mis vastaks kehtivatele tervisekaitse ja tuletõrjenormidele. Lepingu järgi on tööde valmimistähtaeg 30. september,“ lisas ta.

Vakra sõnul tundis Nõmme turu ajaloolise turuhoone restaureerimise vastu huvi 8 ettevõtet. Pakkumise esitas 6 firmat, pakkumised jäid hinnavahemikku 2,4 - 8 miljonit krooni. Madalaima pakkumise tegi Raketis Grupp OÜ.

„Ajaloolisele turuhoonele on tehtud ekspertiis ning kehtestatud muinsuskaitse eritingimused. Restaureerimise ettevalmistustööd on alanud ning praegu puhastatakse turuhoone sisemust ja keldrit sinna aastakümnete jooksul kogunenud rämpsust. Käesoleva nädala lõpuks saab valmis restaureerimisprojekt,“ selgitas Vakra

„Kuigi varem on hoone uueks kasutusotstarbeks pakutud näiteks toitlustusasutust vms, otsustati siiski, et pärast restaureerimist jääb hoonele esialgne funktsioon, milleks on turukaubandus. Soojustamata hoonesse tuleb juurvilja ja puuvilja müügisaal,“ lisas ta

Ehitustööd Nõmme turul on lõpusirgel ning turg avatakse külastajatele 16. mail. Mitmete kala- ja lihamüügikioskite rentnikud alustasid nädala alguses juba oma müügipindade väljaehitamisega. Eile alustati välimüügilettide paigaldamist. Turuplatsi keskele rajatakse väike purskkaevuga haljasala, kus saab turumelust jalgu puhata. Purskkaevu tehnoloogia ning veekindel anum on samuti juba paigaldatud.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed