14. aprill 2009
Jaga lugu:

Hiiumaal valmib ärihoone

Kärdla Keskväljakul kerkiv AS GMP Grupp ärihoone on jõudnud valmiskõrguse, kolmanda korruseni, kirjutab saarlane.ee.

Ehituse peatöövõtja ASi Gustaf objektijuht Andrei Tuhkru ütles, et loodavad majakarbi valmis jõuda aprillikuu lõpul, siis on oodata ka sarikapidu. Praegu on ehitajad ametis hoone karkassi montaažitööde ja müüriladumisega.

Tuhkru selgitas, et hoone rajamisel kasutatakse unikaalset ja vähekasutatud meetodit – karkassi toestavad sambad valati kohapeal monoliit-raudbetoonist ja vahelagedeks on õõnespaneelid. Selja taha on jäänud müraka hoone vundamendi rajamine, mida Kärdla vesine maapõu ei takistanudki:

“Vundament sai rajatud vaiadele ja pinnas probleemiks polnud, kuna pinnase asemel kannavad hoonet maasse rammitud vaiad,” selgitas Tuhkru. Peatöövõtja AS Gustaf pakub alltöövõttu ka Hiiumaa ehitusettevõtjatele – koostööd tehase ASiga Rammar ja OÜga Berku Eritööd.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee