8. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haabersti halduskogu keeldus ebaseaduslikku kortermaja tagantjärele seadustamast

Tallinna Haabersti linnaosa halduskogu otsustas jätta kooskõlastamata planeeringu, mis seadustaks tagantjärele eramajade vahele, aadressile Lillevälja 14, ebaseaduslikult ehitatud korterelamu.

Halduskogu liikme Taavi Rõivase sõnul on kahekorruselise üksikelamu ehitusloaga ehitatud neljakordne kortermaja Tallinna ehitusjärelevalve saamatuse sümboliks. „Mitme aasta jooksul ei ole suudetud hoonega midagi ette võtta. Eriti hämmastav ja kurioosne on see, et viimasel ajal on korterid ka reaalselt kasutusele võetud,“ ütles Rõivas.

Rõivase  sõnul on naaberkinnistute elanikud illegaalse kortermaja vastu korduvalt protesteerinud, kuna see on eramajade vahele selgelt sobimatu. Kõige olulisemaks peab Rõivas siiski pretsedendi loomist, kuivõrd maja tagantjärele seadustamine oleks andnud signaali, et Tallinnas planeerimisseadused ei kehti.

Samuti otsustas Haabersti linnaosa halduskogu toetada Vabaõhumuuseumi laienduse detailplaneeringu eskiisi.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785