6. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnumaa korterite hinnavahe üle 6 miljoni krooni

Pärnumaal üritavad omanikud praegu maha müüa umbes 1600 korterit, sissekolimisvalmis korteritest kalleim on 6,7 miljonit krooni maksev Pärnu ranna rajoonis ja odavaimat pakutakse ilmselt Tootsis 25 000 krooni eest, kirjutab Ekspresskinnisvara.

Kõige kallim müüdav korter vahetub aeg-ajalt, sest loid kinnisvaraturg kukutab hindu. „Hinnatrend on väga selge – langus,” tõdes Pärnu kalleimat korterit müüva LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing Pärnu Postimehele.

6,7 miljoni krooni eest saaks 135 ruutmeetrise korteri Rannapargi veeres Seedri 4 asuvas pansionaadis. Majas on 47 korterit, millest müümata seitse.

Kes on inimesed, kes sellesse majja korteri ostnud? „Mittepärnakad, kes siin suvel puhkavad,” loetles Saksing. „Firmad, mis neid kortereid välja üürivad. Näiteks Pärnu hotelli kaudu saab siia kortereid üürida. Või välismaalased.”

Pärnu korterimüügi hinnatabeli tipus troonivad ka jahtklubi lähedal jõe ääres Ringi 37 asuvad kaks korterit, millest üks veel hiljuti linna kalleim oli. BPE Kinnisvaraeksperdi maakler Janno Peterson müüb ligi 200 ruutmeetrist kuuenda korruse korterit, mis müükitulekul maksis 11 miljonit krooni, aga nüüd oleks omanik nõus sellest loobuma 5,9 miljoni krooni eest.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785