6. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korterihindade langus süveneb

Korterihindade langus aasta esimese kolme kuuga süvenes, sest tarbijausalduse langus, suurenev tööpuudus ja kinni keeratud laenukraanid on kinnisvaraturu halvanud, vahendab Postimees. 

Maa-ameti andmetel langes eluasemete mediaanhind aasta esimeses kvartalis mullusega võrreldes 38 protsenti 10 495 kroonini, kirjutab Bloombreg. Eelmise aasta viimases kvartalis oli aastane langus 20 protsenti. 2007.aasta kõrgajaga võrreldes on hinnad langenud pea poole võrra. 

Tehingute arv kahanes aastaga 40 protsenti 5316 tehinguni. Viimati tehti nii vähe tehinguid 2003. aastal.

Tehingute väärtus on aastataguse ajaga võrreldes vähenenud enam kui poole võrra 4,7 miljardi kroonini.

SEB analüütik Ruta Eier tõdes, et laenusaamise võimalused on ahenenud ning kinnsivaraostjate finantsvõimalused halvenenud. «Müügisurve on kinnisvaraomanike finantsraskuste tõttu selgelt suurenenud,» ütles ta lisades, et kinnisvarahinnad jätkavad langust veel paar aastat.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785