2. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Sõpruse sild vajab hädasti suurremonti

Tartu linnavalitsus palub majandusministeeriumilt avariiohtlikus seisundis Sõpruse silla kapitaalremondiks riigieelarvest raha, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tartu abilinnapea Margus Hansoni allkirjaga kiri kirjeldab silla olukorda väga kehvana. „tartu Sõpruse silla konstruktsioonide tehniliste ülevaatuste aruannete kokkuvõte on, et silla põhjalik remont on hädavajalik. Arvestades silla tehnilise seisukorra halvenemist tuleks vältida avariiohust tulenevat silla sulgemise vajadust,” seisab kirjas.

„Tuginedes ekspertiisi tulemustele ja silla remondiprojektile on silla remondi maksumuseks arvestatud umbes 100 miljonit krooni. Et saavutada silla normikohane seisund, teeme MKM-ile ettepaneku kapitaalremondi täiendavaks finantseerimiseks riigieelarvest 50% ulatuses aastatel 2010-2012,” lisatakse kirjas.

Tartu linnamajanduse osakonna teedeteenistuse osakonna juhataja Mart Joosep ütles Päevaleht Online’ile, et sel aastal on veel tellitud täiendav silla tehnilise seisukorra hinnang, millest sõltub, kas ja millal remonti alustatakse.

„Uuring täpsustab, millal kapitaalremonti vaja on, jooksvaid töid peab linn seal koguaeg tegema, aga silla armatuur ja konstruktsioonid on juba tugevasti viga saanud,” selgitas Joosep.

Tema sõnul on Jõhvi-Tartu-Valga maanteel asuv sild oluline teelõik, kus liikluse ümbersuunamiseks väga palju variante ei ole. „Ka suured veoautod peavad kuskilt üle saama ja päris kesklinna ei taha neid suunata. Ka tartu idapoolse ringtee sild võib valmida ju alles aastate pärast,” rääkis Joosep.

Juba 2007. aasta 10.mail kirjutas Päevaleht Online, et Tartu Sõpruse sild vajab kapitaalremonti. Tookordne hinnang tugines samal aastal tehtud uuringule, mis näitas, et rooste on oluliselt kahjustanud sillatalasid, ilma milleta sild ei püsi.

2007. aasta kevadel pakuti silla kapitaalremondi hinnaks tolleaegsete hindade põhjal 150–200 miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785