2. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suvila ümberehitus elamuks tasub ennast ära

Pindi Kinnisvara maade ja majade maakler Olav Leok ütles ehitusuudised.net-le, et kuna hetkel on suvilate hinnad väga soodsad, siis hoolikal valimisel tasub ümberehitus end ära.

„Seda enam, et praeguses olukorras pole paljudel inimestel ajaliselt võimalust organiseerida oma maja ehitust- ümberehitus võib tähendada aga paremal juhul vaid soojustuse kaasajastamist, katuse vahetust ning tagasihoidlikku siseviimistluse uuendamist, mis võtab oluliselt vähem ajaressurssi,“ märkist ta.

Leok lisas, et  eramuarendusturul sisuliselt puudub selline toode, mis sobiks näiteks kahele inimesele elamiseks- ca 60m2 suurune eramu. Suvila ja selle ümberkohandamine täidab selle tühimiku ideaalselt.

Suvilate hinnad on võrreldes tippajaga oluliselt langenud, seda just põhjusel, et olemuselt on suvilad siiski nn luksuskaup, mitte esmatarbetoode, nagu linnakorterid. Suvilaid soetatakse tavaliselt eesmärgiga põgeneda linnakärast ning kvaliteetselt puhata- tänases majanduskeskkonnas on aga inimestel palju muresid, mis ei lase suvilaostu peale tõsiselt mõelda.

Leoki hinnangul on teine suvilaostu eesmärk  selle ümberehitamisperspektiiv eramuks. Esimesel juhul ei määragi suvekodu asukoht ja mitmed ehitusnüansid suurt rolli- oluline on privaatsus.

Teisel juhul tuleb arvestada aga väga erinevate teguritega- ühistranspordiühendus keskusega, kus oleksid pood, lasteaed, koolid; ümberehitusvõimalused puhtehituslikust aspektist; ligipääsetavus talvel, aastaringselt elavate naabrite olemasolu jne.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785