2. aprill 2009

Suvila ümberehitus elamuks tasub ennast ära

Pindi Kinnisvara maade ja majade maakler Olav Leok ütles ehitusuudised.net-le, et kuna hetkel on suvilate hinnad väga soodsad, siis hoolikal valimisel tasub ümberehitus end ära.

„Seda enam, et praeguses olukorras pole paljudel inimestel ajaliselt võimalust organiseerida oma maja ehitust- ümberehitus võib tähendada aga paremal juhul vaid soojustuse kaasajastamist, katuse vahetust ning tagasihoidlikku siseviimistluse uuendamist, mis võtab oluliselt vähem ajaressurssi,“ märkist ta.

Leok lisas, et  eramuarendusturul sisuliselt puudub selline toode, mis sobiks näiteks kahele inimesele elamiseks- ca 60m2 suurune eramu. Suvila ja selle ümberkohandamine täidab selle tühimiku ideaalselt.

Suvilate hinnad on võrreldes tippajaga oluliselt langenud, seda just põhjusel, et olemuselt on suvilad siiski nn luksuskaup, mitte esmatarbetoode, nagu linnakorterid. Suvilaid soetatakse tavaliselt eesmärgiga põgeneda linnakärast ning kvaliteetselt puhata- tänases majanduskeskkonnas on aga inimestel palju muresid, mis ei lase suvilaostu peale tõsiselt mõelda.

Leoki hinnangul on teine suvilaostu eesmärk  selle ümberehitamisperspektiiv eramuks. Esimesel juhul ei määragi suvekodu asukoht ja mitmed ehitusnüansid suurt rolli- oluline on privaatsus.

Teisel juhul tuleb arvestada aga väga erinevate teguritega- ühistranspordiühendus keskusega, kus oleksid pood, lasteaed, koolid; ümberehitusvõimalused puhtehituslikust aspektist; ligipääsetavus talvel, aastaringselt elavate naabrite olemasolu jne.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688