31. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valga ehitab vandaalikindla ronimisväljaku

Valka ehitatakse puhkeala koos üheksa meetri kõrguse terastrossidest ronimistorniga, mida finantseeritakse Eesti-Läti programmist saadud 3,4 miljoni krooniga.

Valgamaalane kirjutab, et linnakusse tuleb kaks vedru- ja kolm rippkiike, keerlev kauss, keerlev käepide koos seismislauaga ja teisi pöörlemismänguvahendeid.

Ronimisväljakule tuleb võrktorn, kuhu lubatakse kaheksa-aastaseid ja vanemaid.  Nooremad sinna ei pääse, kuna võrgu silm on nii suur, et käed ei ulatu sellest kinni võtma ja seega pole ka võimalik mööda võrkseina üles ronida. Torn tuleb üheksa meetrit kõrge.

«Atraktsioonid on kvaliteetsed ja vandalismikindlad,» lausus linnavalitsuse arenguameti nõunik Marika Post.

Ta tunnistas, et huligaanidel on kombeks küll uusi asju lõhkuda, kuid ronimistorni võrku pannakse terastross, mis ronijale ohutuskindel. Lõhkujatel polevat selle kallal aga mõtet jõudu näidata. Pigem saavad ka täiskasvanud end treenida, fantaasiaid välja elada, näidata kõrgusega toimetulekut.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785