31. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome suur metallifirma laieneb Eestis

Põhja-Euroopa juhtiv pinnatöötlemisega tegelev ettevõte FSP Finnish Steel Painting laiendab oma tegevust ja avab sel kuul Sauel juba teise pinnatöötlemisettevõtte Eestis.

Ajendiks on soov tulla lähemale Eestis juba tegutsevatele Soome metalli- ja masinaehitusettevõtetele.

1964. aastal asutatud FSP on tõusnud omal alal Soome suurimaks ning kuulub juhtivate pinnatöötlusettevõtete hulka kogu Põhja-Euroopas. Eesmärk on turupositsiooni tugevdada ning käivet lähiaastatel Eestis neljakordistada. Esialgu annavad FSP pinnatöötlemisettevõtted Jüris ja Sauel tööd kokku 20-le oma ala spetsialistile.

Laienemist Eestis kiirendab aprilli alguses Saue tehase ja Paimio ettevõtte Stera Mechanics vahel käivituv tihe koostöö. FSP Saue tehas asub umbes kümme kilomeetrit Tallinnast edela suunas. Ettevõte vastutab seal edaspidi Stera Mechanicsi elektrimootorite ja tuulegeneraatorite koostisosade puhastamise, värvimise ning korrosioonitõrjevahenditega katmise eest. Koostöö on seda tähelepanuväärsem, et värvitud pindade aastane koguhulk kasvab 100 000 ruutmeetrini nii Sauel kui Kaarinas.

„Soovisime FSP-d koostööpartneriks, sest tahame keskenduda oma põhioskustele ja nende arendamisele. Arvame, et FSP pakub meie toodetele kvaliteetset ja tarnekindlat pinnatöötlust. Tegemist on usaldusväärse koostööpartneriga, kellelt saame kuluefektiivse pinnatöötluse täisvalmistoote põhimõttel”, selgitab Stera Mechanics Oy tegevjuht Jarkko Vähä-Tahlo.

„Teine Eestis paiknev pinnatöötlemisüksus aitab meie tootmismahtu suurendada ja see võimaldab teenindada varasemast rohkem kliente. Loodame edu eelkõige nende metalliala ettevõtete hulgas, kes teevad palju allhankeid Põhjamaadele. Otsime ka projektipõhiseid kliente, see tähendab, et vajadusel viime oma seadmed kliendi juurde. Tahame lähiaastatel oma käivet Eestis neljakordistada. Samal ajal uurime äritegevuse võimalusi ka teistes Baltimaades”, ütleb FSP tegevdirektor Pentti Virtanen.

Steraga Eestis koostöö tegemine tähendab seda, et FSP suudab teenindada partnerettevõtteid välismaal. FSP-l on pinnatöötlemisettevõte ka Venemaal Peterburis. FSP ja Stera on varem teinud samade põhimõtete alusel koostööd Stera Kaarina tehases. Stera klientide hulka kuuluvad tuntud elektroonika- ja masinaehitusettevõtted nagu ABB, Kone ja Nokia Siemens Networks.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785