31. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1.aprillil algab aasta suurim mess "Eesti Ehitab 2009"

1. aprillil algab Pirital Eesti Näituste messikeskuses Eesti suurim mess „Eesti ehitab 2009“, mille avab kolmapäeval kell 12.00 majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Ehitusmessil osaleb tänavu ligi 250 firmat 7-st riigist. Messil toimuvad mitmed prominentsed seminarid, kus arvamusliidrid analüüsivad muutusi ja võimalikke lahendusi ehitussektoris ja majanduses üldiselt.

Viimastel aastatel üha häälekamalt messikorralduse üle nurisenud ehitusfirmad aga ei näe Piritale minekuks suurt põhjust, kirjutab Siim Sultson homses ajakirjas „Oma Maja“..

"Rentaabluse huvides võiks mess toimuda üle ühe aasta. Inimestel võib isegi igaaastane huvi olla, kuid materjalitootjal pole igal aastal kohe midagi uut lisada," tõdes Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor Enno Rebane. Samas arvas ta, et ju siis see on üks vana ärimudel, mis toimib siiani hästi. Siiski mitu korda suuremas Soomes toimub ju suur ehitusmess üle ühe aasta.

Teisalt aga on mess ikka olnud kontsentreeritud ja toimunud lühikesel ajavahemikul, kiitis Rebane.Vaadates, kuidas selles kohas kerkib juba teine kõrghoone, siis ta ikka eriti ei usu, et senine messikeskus jääb püsima. "Kaks suurt ehitusmessi oleks meie väiksele riigile selgelt liiast," hindas ta olukorda eelmise aastaga sarnaselt.

Kuid samas konkurents oleks teretulnud. Tuleb leida mingi lahendus, kus säiliks hea hind ja kvaliteet.

Eelmisel aastal nägid mitmed tootjad-ehitajad "Eesti Ehitab" probleemide vasturohuna konkurentsi. Nüüd, kus võimalik konkurent Orangetime ja ehtne konkurent Eesti Expo on pankrotis, suhtuvad mõõnavad ehitajad messi tagasihoidlikumalt, arutledes vaid, kas sinna on üldse mõtet minna. Teisalt aga  - mine tea – äkki leiab sealt mingeid uusi kontakte ja tellijaid…

 

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785