31. märts 2009
Jaga lugu:

1.aprillil algab aasta suurim mess "Eesti Ehitab 2009"

1. aprillil algab Pirital Eesti Näituste messikeskuses Eesti suurim mess „Eesti ehitab 2009“, mille avab kolmapäeval kell 12.00 majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Ehitusmessil osaleb tänavu ligi 250 firmat 7-st riigist. Messil toimuvad mitmed prominentsed seminarid, kus arvamusliidrid analüüsivad muutusi ja võimalikke lahendusi ehitussektoris ja majanduses üldiselt.

Viimastel aastatel üha häälekamalt messikorralduse üle nurisenud ehitusfirmad aga ei näe Piritale minekuks suurt põhjust, kirjutab Siim Sultson homses ajakirjas „Oma Maja“..

"Rentaabluse huvides võiks mess toimuda üle ühe aasta. Inimestel võib isegi igaaastane huvi olla, kuid materjalitootjal pole igal aastal kohe midagi uut lisada," tõdes Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor Enno Rebane. Samas arvas ta, et ju siis see on üks vana ärimudel, mis toimib siiani hästi. Siiski mitu korda suuremas Soomes toimub ju suur ehitusmess üle ühe aasta.

Teisalt aga on mess ikka olnud kontsentreeritud ja toimunud lühikesel ajavahemikul, kiitis Rebane.Vaadates, kuidas selles kohas kerkib juba teine kõrghoone, siis ta ikka eriti ei usu, et senine messikeskus jääb püsima. "Kaks suurt ehitusmessi oleks meie väiksele riigile selgelt liiast," hindas ta olukorda eelmise aastaga sarnaselt.

Kuid samas konkurents oleks teretulnud. Tuleb leida mingi lahendus, kus säiliks hea hind ja kvaliteet.

Eelmisel aastal nägid mitmed tootjad-ehitajad "Eesti Ehitab" probleemide vasturohuna konkurentsi. Nüüd, kus võimalik konkurent Orangetime ja ehtne konkurent Eesti Expo on pankrotis, suhtuvad mõõnavad ehitajad messi tagasihoidlikumalt, arutledes vaid, kas sinna on üldse mõtet minna. Teisalt aga  - mine tea – äkki leiab sealt mingeid uusi kontakte ja tellijaid…

 

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee