30. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Ehitus soetas osaluse Unigates

Eesti Ehitus tütar Linnaehitus ja Arealis sõlmisid ettevõtte osa ostu-müügi lepingu, millega AS Linnaehitus omandas Arealisest tema osaluse osaühingus Unigate.

 Omandatava osa nimiväärtus on 40 000 krooni (ligikaudu 2 556 eurot), mis moodustab 50% osakapitalist. Osade omandiõigus läks üle lepingu sõlmimise kuupäeval.

OÜ Unigate on Eestis registreeritud ettevõte, mis tegutseb kinnisvaraarenduse (elamuehitus) tegevusvaldkonnas. Ettevõtte majandustegevus on seotud tema omandis olevate kinnistute arendamistegevusega, mis asuvad Tallinnas Paekalda tänaval.

Osalus OÜ-s Unigate soetati vastavalt Eesti Ehitus kontserni strateegilistele eesmärkidele. Strateegia kohaselt on Kontsern 2009-2010 aastal valmistumas ette Eesti kinnisvaraturu uueks võimalikuks tõusuperioodiks peale 2010. aastat. Seetõttu luuakse Kontserni tütarettevõtetesse kinnistuportfell, mis võimaldab õigeaegselt alustada elamuarendust turusentimendi muutumise korral.

Tehing on tehtud seotud osapoolega. AS Arealis on emitendi tuumikaktsionäri AS Nordic Contractors tütarettevõte. Tehingutingimuste kohaselt tasutakse ettevõtte osa eest fikseerituna 20 000 000 krooni (1 278 233 eurot) ning arendustegevuse tulemusest sõltuv muutuvosa järgmiste majandusaastate jooksul. Fikseeritud ja muutuvosa väärtuse koguhinnang tehingu sõlmimise ajal on võrreldav tehingu toimumise järgselt AS-le Linnaehitus kuuluva proportsionaalse osa OÜ Unigate kinnistute turuväärtusega. Sõltumatu hindaja poolt antud hinnangu kohaselt on turuväärtus ligikaudu 47 500 000 krooni (3 035 803 eurot).

Tehing ei avalda olulist mõju Eesti Ehitus kontserni tegevusele ega ole käsitletav olulise osaluse omandamisena NASDAQ OMX Tallinna Börsi reglemendi osa "Nõuded Emitentidele" tähenduses. AS Eesti Ehitus nõukogu ja juhatuse liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud.

Eesti Ehitus kontsern hõlmab ettevõtteid, mis on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule. Geograafiliselt tegutsevad kontserni ettevõtted Eestis, Lätis, Leedus ja Ukrainas. Eestis on täiendavateks tegevusvaldkondadeks lisaks teedeehituse ja -hoolduse ning keskkonnaehituse ja betoonitööde otsetöövõtt. Kontserni emaettevõte on AS Eesti Ehitus, mis on registreeritud ja asub Tallinnas, Eestis. Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle 20 tütarettevõtte. Kontserni 2008. aasta konsolideeritud müügitulu oli 3,9 miljardit krooni (247 miljonit eurot) ja konsolideeritud puhaskasum 171 miljonit krooni (11 miljonit eurot). Eesti Ehitus kontsern annab tööd rohkem kui 1 200 inimesele. Alates 18.05.2006 on emaettevõtte aktsiad noteeritud NASDAQ OMX Tallinna Börsi põhinimekirjas.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785