26. märts 2009

Tartu lennujaama reisiterminal rekonstrueeritakse

Tartu Lennujaam saab Euroopa Liidult lisaks varasemale 65 miljonile kroonile veel 138 miljonit krooni, mis teeb lennujaama reisijate terminali juba septembri keskpaigaks vastavaks kõigile rahvusvahelistele nõuetele.

Praegune reisijate terminal laieneb ja senise fassaadi ette tuleb päris uus majaosa uue fassaadiga, vahendab Tartu Postimees. Olemasoleva 450-ruutmeetrise reisijaterminali juurdeehitisena valmib lennujaama 160-ruutmeetrine kõigile avatud osa ehk ootesaal, kus saab saabuvaid lennukeid oodata.

Lennujaama juhataja Rein Margi sõnul on reisijateterminali projekt valmis ja lähiajal kuulutatakse välja ehitushange. Reisijate terminalist ei maksaks oodata Londonis nähtavaid kauplusi ja rohkeid toidu-kohti. "Poode siia lihtsalt ei mahugi ja meil ei ole reisijate hulk nii suur, et need poed ellu jääks," lausus Mark.

Tänavu ja tuleval aastal paigutatakse lennujaama 138 miljonit krooni. Selle raha eest tehakse lennuliiklusala maaparandus- ja korrastustööd; rekonstrueeritakse reisiterminal, soetatakse täppismaan-dumisseade ILS ja DME-süsteem, mis näitab lennuki kaugust maandumiskohast. Pealekauba paigaldatakse kõrgintensiivsusega rajatuled, ehitatakse õhusõidukite hoolde hall, autotehnika garaaž ja päästedepoo.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688