25. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõnajalad kavandavad võimsat tuuleparki 

15. aprillil otsustab Toila vallavolikogu ASi Roheline Elekter Sirgala karjääri kavandatava sadakonna tuulikuga tuulepargi teemaplaneeringu algatamise.

Toila vallavolikogu esimehel Kalle Lehismetsal pole Sirgala tuulepargi vastu midagi, kirjutab Põhjarannik. "See on riigi maa, karjääriala, kus elanikke ei ole ja kus pole ka perspektiivne elamuala. Vaivina tuulikupark, mille ehitus peaks sel aastal lahti minema, on vallaelanike seisukohast palju häirivam," rääkis ta.

Toila vallavanema Tiit Salvani sõnul on jutt sadakonnast tuulikust koguvõimsusega 500 MW ning temagi ei näe selles valla seisukohast midagi häirivat.

Roheline Elekter on 2006. aasta aprillis asutatud 100% ASile Eesti Elekter kuuluv firma, mille juhatuses ja nõukogus on Sõnajalgade perekonna liikmed. ASi Roheline Elekter projektijuht Peep Saarniit ei soovinud tuulepargiga seonduvast lähemalt rääkida enne, kui vald on teemaplaneeringu algatanud.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785