24. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viking Window kärpis palgad kuni poole väiksemaks

Puitakende tootja Viking Window juhatuse esimees Toomas Agasild rääkis, et palku hakati kärpima juba jaanuaris, kui sai selgeks turu katastroofiline kukkumine.

Ettevõte on ära kasutanud ka seadusega piiratud mahus võimalusi saata töötajaid sundpuhkusele või rakendada osalist tööaega, kirjutab Järva Teataja.

Agasild tunnistas, et palgakärbe puudutas kõiki töötajaid, ning palku vähendati isegi poole jagu. "Kui üldiselt pole meil töötajatega konflikte olnud ja enamik mõistab olukorda, lahkus üle kümne inimese siiski omal soovil töölt," ütles ta.

Jutud sellest, ettevõtjad viivitavad koondamised juulini, mil hakkab kehtima uus töölepinguseadus, lükkas Agasild ümber ja lisas, et juuniks peaksid olema kõik kärped tehtud. Selles, et ettevõte kriisist edukalt välja tuleb, Agasild ei kahtle. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785