24. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Terasetootja koondab üle 1800 töötaja

Soome roostevaba terase tootja Outokumpu OY koondab ajutiselt 1830 töötajat Tornio tehases kehva nõudluse tõttu.

Ettevõte teatas, et peab vähemalt 1500 inimest iga kolme kuu jooksul vähemalt kaheks nädalaks puhkusele saatma ja tootmist piirama, et kasina nõudlusega toime tulla, vahendas Reuters.

Ettevõtte teatel peatatakse tellimuste vähesuse tõttu tootmine Kemi kaevanduses ja ühes sulatusahjus peatatakse ajutiselt aprillist, mis mõjutab veel omakorda 330 töötajat. Võimalik, et tootmine taastub sügisel, kui olukord paraneb.

Möödunud reedel teatas ettevõte, et plaanib ajutiste koondamistega säästa 1,5 miljardit krooni.

Ettevõtte aktsia reageeris uudisele 6,7% langusega.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785