24 märts 2009

Huvi ehituse ja kinnisvara õppimise vastu on kustunud

Muutused majanduses on mõju avaldanud ka noorte erialaeelistustele. Eesti Maaülikooli õppeprorektori Jüri Lehtsaare sõnul on oluliselt kahanenud konkursid kinnisvara, ehituse aga ka metsandusega seotud erialadel.

"Kinnisvara planeerimise eriala suhtes kahanes huvi oluliselt juba mullu ning mõistagi kajastub see ka kohe tasuliste õppijate arvus," rääkis Lehtsaar Tartu Postimehele. Lisaks kinnisvara planeerimisele on viletsasse seisu sattunud ka metsandus- ja ehitussektor, langenud on ka konkursid ning kahanenud õpingute eest maksvate tudengite hulk.

Õppeprorektori kinnitusel ei ole majanduskriis esialgu tasuliste õppijate arvu vähendanud, ent ülikool on plaane tehes mõningase vähenemisega siiski juba arvestanud. "Kindlasti puudutab see ülikooli majanduserialasid, kus suur osa tudengitest õpib tasulistel kohtadel," sõnas Lehtsaar.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785