24. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Huvi ehituse ja kinnisvara õppimise vastu on kustunud

Muutused majanduses on mõju avaldanud ka noorte erialaeelistustele. Eesti Maaülikooli õppeprorektori Jüri Lehtsaare sõnul on oluliselt kahanenud konkursid kinnisvara, ehituse aga ka metsandusega seotud erialadel.

"Kinnisvara planeerimise eriala suhtes kahanes huvi oluliselt juba mullu ning mõistagi kajastub see ka kohe tasuliste õppijate arvus," rääkis Lehtsaar Tartu Postimehele. Lisaks kinnisvara planeerimisele on viletsasse seisu sattunud ka metsandus- ja ehitussektor, langenud on ka konkursid ning kahanenud õpingute eest maksvate tudengite hulk.

Õppeprorektori kinnitusel ei ole majanduskriis esialgu tasuliste õppijate arvu vähendanud, ent ülikool on plaane tehes mõningase vähenemisega siiski juba arvestanud. "Kindlasti puudutab see ülikooli majanduserialasid, kus suur osa tudengitest õpib tasulistel kohtadel," sõnas Lehtsaar.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785