24. märts 2009

Annuse eramul löödi kopp maasse

Merko suuromanik Toomas Annus ehitab endale Nõmme miljööväärtuslikku elamupiirkonda maja.

Äripäeva Mõjukate TOPis ühe rikkalikuma suhtevõrgustikuga ehitusärimees omandas Kroonika andmeil viie aasta eest magusad krundid Tallinna kõrgeima koha (64 meetrit) vahetus läheduses - Nõmme suusahüppetornide naabruses Vana-Mustamäe tänaval. Tallinna planeerimisameti registi andmeil on Annuse krundile väljastatud ehitusluba tänavu 4. märtsil ja ehitustöö on juba hoos.

Krundid asuvad arhitektuurimälestise kaitsevööndis, maalappidel on Peeter Suure Merekindluse Pääsküla kaitsepositsiooni tagalapatarei meeskonna varjendi. Kaitsevööndi tõttu ei tohi hooned ohustada läheduses olevaid varjendikonstruktsioone, hoonete kõrgus maapinnast võib olla 11 meetrit ja kuni kahe täiskorrusega.

Paari aasta eest lasi Annus sinna ühele kruntidest majad emale ja õele ehitada. Täna on Annus kopa maasse löönud ka enda kodu rajamiseks.

Pealinna kõrgeima punkti ümbruses on eramud rajanud ka Sandor Liive ja Gunnar Okk.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688