23. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rebane: mess ei sunni kedagi ehitama

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor Enno Rebane arvab, et praeguses olukorras ehitusmaterjalide tootjatel 1. aprillil algavast ehitusmessist eriti kasu ei ole.

"Mess ei sunni ju kedagi ehitama, nii et küllap neid osalejaid sel aastal ikka vähem on. Eramu ehitajale ja jaeostjale suunatud tegevust on samas ikka vaja, nii et seinamaterjalide ja akende-uste tootjad võiksid messil väljas olla, aga näiteks betoonelementide tootjatel vaevalt eriti osalemishuvi on," täpsustab Rebane.

Ehkki Rebane peab tõenäoliseks, et ka külastajaid on messidel vähem, soovitab ta inimestel messilt läbi käia. "Ehitamine peaks aastatagusega võrreldes olema odavam ja ehk on hea aeg vahetada aknaid, paigaldada lisasoojustust, muuta eramu või kortermaja energianõuetele vastavaks."

Ettevõtjatele, kes on otsustanud messile minna, soovitab Rebane vaid üht: näha pisut vaeva ja teha ära korralik eeltöö. "Vastuseid saada pole keeruline, hoopis olulisem on sõnastada enda jaoks õiged küsimused. Mida ma tahan saavutada, miks ma osalen, kes on minu sihtgrupp, milline on minu visioon... Mess on hea koht enda koolitamiseks, sealt saab vastused ja ka ettekujutuse sellest, kust vastuseid saada,"  lisas ta. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785