20. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome üürnik kolib oma korterisse 

Soomes on märgata tendentsi, et senised üürnikud soetavad endale üha enam kortereid.

Kõikidest jaanuarikuus sõlmitud korteriostutehingustest  tegid 22% endised üürikorterite asukad. Üürnikke tõukab oma korteri ostule eelkõige kõrge üürihind, mis Soome pealinnas on aastatagusega võrreldes tõusnud 4,2 protsenti, kirjutab Taloussanomat.

Ostumõtteid ergutavad ka korterite reipalt langenud hinnad. Helsingis kukkusid korterite hinnad veebruaris 8,7 protsenti aastatagusega võrreldes, see teeb ca 22 000 eurot 250 000 eurot maksva korter puhul.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785