20. märts 2009

Ehitusmaterjalide ekspordihind kasvas 7%

Ehkki veebruarikuised ekspordi- ja impordihinnad on valdavalt langenud nii kuu- kui aastavõrdluses, kasvasid keemiatoodete ja ehitusmaterjalide ekspordihinnad. 

Kiiremat kasvu näitasid keemiatoodete (aastaga 5,5%) ning ehitusmaterjalide (aastaga 7,3%) ekspordihinnad. Kuised kasvud olid vastavalt 5,8% ja -1%, vahendas Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium.

Madalseisus on maailmaturgudel endiselt palgihinnad ning enne ehitussektori taastumist ei ole olukorra paranemist oodata. Samuti toimus suurem odavnemine metallitootmises (aastaga 13,5%, kuises võrdluses 3,3%), mida põhjustas peamiselt tugev konkurents, kuid ka tooraine hindade üldine odavnemine. Suurema langusega paistis veel silma puidutööstus, kus hinnad kukkusid aastaga 3,2%.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688