20. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusmaterjalide ekspordihind kasvas 7%

Ehkki veebruarikuised ekspordi- ja impordihinnad on valdavalt langenud nii kuu- kui aastavõrdluses, kasvasid keemiatoodete ja ehitusmaterjalide ekspordihinnad. 

Kiiremat kasvu näitasid keemiatoodete (aastaga 5,5%) ning ehitusmaterjalide (aastaga 7,3%) ekspordihinnad. Kuised kasvud olid vastavalt 5,8% ja -1%, vahendas Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium.

Madalseisus on maailmaturgudel endiselt palgihinnad ning enne ehitussektori taastumist ei ole olukorra paranemist oodata. Samuti toimus suurem odavnemine metallitootmises (aastaga 13,5%, kuises võrdluses 3,3%), mida põhjustas peamiselt tugev konkurents, kuid ka tooraine hindade üldine odavnemine. Suurema langusega paistis veel silma puidutööstus, kus hinnad kukkusid aastaga 3,2%.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785