19. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Basic Ehitus taotleb biodiisli tootja pankrotti

Ehitusfirma Basic Ehitus andis sisse pankrotiavalduse eelmisel kevadel Paldiskis tööd alustanud biodiisli tootja vastu.

Ehitusfirma juhataja Leho Kolk ei soostunud Äripäevale täpsustama, millistel asjaoludel Paldiski biodiisli tehas neile võlgu on jäänud ning kui suurtest summadest jutt. „Siiski - tegemist on tänasel hetkel maailma majanduses tekkinud olukorraga, mis suuremal või vähemal määral mõjutab iga ettevõtja tegevusi,“ kommenteeris ettevõte lisades, et pankrotimenetluse algatamises ei ole selles mõttes midagi erakorralist.

Biodiesel Paldiski ASi juhatuse esimeest Aigar Ojaotsa ei õnnestunud Äripäeval tabada. Nõukogu liige Kristjan Rahu nentis, et pole asjaoludega nii detailselt kursis, et saaks pankrotiavalduse esitamise faktile midagi olulist lisada. „Minu teada on Basic Ehitusel esitamata ehitusjärgsed garantiid ning probleem võis alguse saada sellest,“ ütles Rahu.

Krediidiinfo andmetel on Basic Ehitusel üleval maksuvõlg 5 702 798 krooni ning intressivõlg summas 237 398 krooni.

Biodiesel Paldiski AS-il 19.03.2009 seisuga maksuvõlg puudub.

Biodiesel AS on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mille omanikeringi kuuluvad naftatransiidi ning biokütuste tootmise ja müügialase kogemusega David Vallner, Aigar Ojaots, Kristjan Rahu ja Sven Mark.

Biodiislitehase rajamisse investeeriti rohkem kui 390 miljonit krooni.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785