12. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kauge tänava sotsiaalmajutusüksus hakkab valmis saama

Tallinna abilinnapea Eha Võrk ja Tallinna Elamumajandusameti esindajad tutvuvad reedel, 13. märtsil kell 14 Nõmme linnaossa aadressile Kauge tn 4 kerkinud sotsiaalmajutusüksuse ehituse hetkeseisuga.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul seati selle hoone projekteerimisel ja ehitamisel eesmärgiks rakendada energiasäästlikke tehnoloogiaid. Kauge tn 4 sotsiaalmajutusüksuse projekt ja ehitus on osaline taastuvenergiat propageerivas programmis REBECEE - hoonele on paigaldatud päikesepaneelid ning õhk-vesi tüüpi soojuspump sooja vee tootmiseks ja hoone kütmiseks. “Selle eesmärgiks on energia tootmiseks kuluvaid ressursse kokku hoida ning seeläbi keskkonda ja ka raha säästa,” ütles Võrk. REBECEE-projekti eesmärgiks on propageerida elamute energiavajaduste rahuldamisel taastuvenergia kasutamist.

Kauge tn 4 sotsiaalmajutuskeskuse ehitust alustati 2008. aasta augustis. Kahekorruselise hoone ruumide üldpindala on 1041 m² , hoone 33 tuppa võib majutada kokku kuni 70 inimest.  Osa eluruumidest on kohandatud liikumispuuetega inimestele sobivaiks. Hoone soklikorrusel asub majutuskeskuse  teenindamiseks väike pesumaja, saun, tehnoruumid ja piirkondlik konstaablipunkt.

Kauge tn 4 sotsiaalmajutusüksust ehitab Kaamos Ehitus OÜ, hoone maksumuseks kujunes 15,9 miljonit krooni.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on sotsiaalmajutusüksuste rajamine toimetulekuraskustega inimeste elutingimuste parandamise programmi “Igale kodutule oma kodu” üks meetmeid. “Kaks ühiselamu tüüpi sotsiaalmajutusüksust Tallinnas juba tegutseb – Põhja-Tallinnas aadressil Tuulemaa 6 ning Mustamäel aadressil Akadeemia tee 34,” ütles Martinson. “Lisaks Kauge tn 4 rajatavale on aadressile Paljassaare tee 35 rajamisel veel neljaski.”

Sotsiaalmajutusüksusesse majutatava isiku kasutusse antakse voodikoht koos hoones olevate ühiskasutatavate ruumide ning osutatavate teenuste kasutamise õigusega. “Vajadus sotsiaalmajutuskohtade järele on väga suur,” tõdes Martinson. “Sotsiaalmajutusüksusesse majutamist ootab üle 350 isiku, sh 73 toimetulekuraskustes ja üksikvanemaga perekonda.”

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785