12. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõhvi tööstuspark müüb maad sümboolse hinnaga

Jõhvi tööstuspark otsib kahest ettevõttest vabaks jäänud ruumidele uusi rentnikke varasemast soodsamate hindadega ning on valmis müüma maatükke ettevõtetele, kes loovad uusi töökohti, sümboolse hinnaga, kirjutab Põhjarannik.

Vahepeal kõik rendiruumid välja üürinud ning nüüd kahest rentnikust ilma jäänud Jõhvi tööstuspark, kus praegu tegutseb 10 ettevõtet, otsib vabaks jäänud ruumidele uusi rentnikke ning on rendihinna langetanud 20-35 kroonini ruutmeetri eest. Peale selle ollakse valmis ettevõtetega, kes kavatsevad luua uusi töökohti, pidama hinnaläbirääkimisi ka maa ostmiseks ning juhul kui kaks osapoolt saavad kokkuleppele, on võimalik maad osta oluliselt odavamalt kui vahepeal kehtinud hinna alampiir, mis oli 350 krooni ruutmeetri eest. 

Tööstuspargi juhataja Teet Kuusmiku sõnul on ettevõtetel, kellel on huvi oma tegevus Jõhvi tööstusparki üle tuua, soodne võimalus seda teha. "Näiteks võiksid meie pakkumist kaaluda need ettevõtted, kes kasutavad praegu kallist rendipinda. Nad kaotavad võib-olla küll rendiruumide kvaliteedis, kuid võidavad hinnas," ütles Kuusmik, kelle sõnul on neil pakkuda näiteks 300ruutmeetrine väga korralik rendipind.

"Samuti ei kehti praegu maa ostmisel 350kroonine ruutmeetrihinna alampiir. Iga maad osta soovija puhul võtab nõukogu vastu eraldi otsuse," vihjas Kuusmik, et tootmisettevõtetele sobivat maad on võimalik saada sümboolse hinna eest tingimusel, et Jõhvi luuakse uusi töökohti.

"Kuna Jõhvi tööstuspargi näol on tegemist omavalitsuse loodud sihtasutusega, siis on meile kõige olulisem see, et tekiks juurde uusi töökohti," ütles Kuusmik, kelle sõnul pakub tööstuspark ettevõtetele kommunikatsioonide täispaketti, kuhu peale elektri-, vee- ja kanalisatsioonisüsteemi ning sidevõrgu lisandus võimalus liituda ka gaasitorustikuga.

Kuusmiku kinnitusel on nad valmis alustavat ettevõtet igati aitama nii asjaajamisel ametiasutustes kui ka äriplaanide koostamisel. "Peale selle teeme koostööd ametiliitude, EASi ja Eesti kaubandus-tööstuskojaga, tänu millele saame ettevõtjatele vahendada infot mitmesuguste võimaluste kohta," selgitas Kuusmik.

Tööstuspark, kes vahepeal oli välja rentinud kõik enda kasutuses olevad ruumid, on praeguseks suutnud maha müüa kaks krunti. Kokku on nende kasutuses oleva maa-ala suurus 25 hektarit, mis on jagatud 26 kinnistuks. "Osale kruntidele on seatud  hoonestusõigus, oleme krunte ka välja rentinud," selgitas tööstuspargi juhataja. Peale selle peetakse aktiivseid läbirääkimisi mitme ettevõtjaga. "Usun, et talvine madalseis saab peagi läbi, ettevõtjad elavnevad ning tootmisettevõtete arv suureneb," lisas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785