11. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued maksuvõlglased on kinnisvara- ja ehitusfirmad

Uutest maksuvõlglatest on kõige suurem võlg Ergomer Ehitus OÜ-l. Firma, mille osanikuks on Sergei Kalašnikov, on maksuametile võlgu ligi 20 miljonit krooni.

Uueks tulijaks maksuvõlglaste edetabelisse on ka Rocca Al Mare Ehitus OÜ, OÜ Kinza Grupp, OÜ Tallinna Arendus ja Q Autoliising OÜ. Kõikidel nendel firmadel on ühine juhatuse liige. Äriregistri alusel on kõikide firmade juhatuse liige ja omanik Ats Kadak, kellega Äripäeval ei õnnestunud ühendust võtta. Kokku on nende firmade maksuvõlg üle 36 miljoni krooni.

ASil Stepford Finance on ligi 7 miljoni kroonine võlg. Ettevõte tegevusala on enda või renditud kinnisvara üürileandmine. Firma juhatuse liiget Kristjan Silda ei õnnestunud Äripäeval kätte saada.

Edetabeli uus liige on ka Autohaus OÜ, kelle maksuvõlg on ligi 11 miljonit krooni. Äriregistri andmetel on firma tegevusala sõiduautode ja väikebusside müük. Selle osanikuks on Nikolai Gontšarov, kellel on osalus ka Eretalia OÜs, praegu likvideerimisel olevas Seder Invest OÜs, Romulen OÜs ja Viru BioEnergy OÜs. Äripäev püüdis maksuvõlglasega ühendust  võtta, kuid ametlikel telefoninumbritel vastasid Autohaus OÜga mitte seotud inimesed.

Maksuvõlglaste edetabelisse jõudis ka maksuametile ligi 10 miljonit krooni võlgu jäänud EuroBau Eesti OÜ, mille omanik on Sergey Zaytsev. Firma tegevusala oli äriregistri andmetel mitmesuguste kaupade vahendamine.

Ligi 7 miljoniline maksuvõlg on tubakatoodete hulgimüügiga tegeleval Coverland Eesti ASil. "See võlg ei ole meie ja Äripäeva vaheline asi, see on meie ja maksuameti vaheline asi," ütles Coverland Eesti ASi juhatuse liige Mall Bakler. "Kõikidel on praegu raske ja me oleme maksuametiga juba kokku leppinud," lisas ta. "Kindlaste maksame oma maksuvõla ära."

7 miljonit krooni maksuvõlga omab ka ärinõustamisega tegelev Udomsak Petch OÜ. Firma omanik on Transatlantic International Brokers Corp. ja juhatuse liikmed Konstantinou Marinos-Charalampos ja Vrettos Konstantinos.

Uute maksuvõlglaste seas on ka Basic Ehitus OÜ, Nordcity Ehitus OÜ, Baltic Real Estate OÜ, Humala Invest, Visorek OÜ, EQ Ehitab OÜ, Artig KV OÜ ja Koger Kinnisvara OÜ. Nende firmade maksuvõlad jäävad 4 ja 7 miljoni krooni vahele.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785