10. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõmme linnaosa ehitisi kajastav kalender algab märtsikuuga

Nõmme linnaosa elanikele saadetud Peeter Suure merekindlusi kajastav kalender algab märtsi ning lõppeb veebruari kuuga.

Sain Nõmme elanikuna toreda Nõmme seinakalendri Peeter Suure merekindluse objektidest. Miks seal algab aasta märtsiga? Kas uus aasta tuli ootamatult?

Vastab Nõmme Linnaosa Valitsuse avalike suhete nõunik Jukko Nooni.

Uus aasta ei tulnud ootamatult. Kalendri jaoks hakati fotosid tegema juba eelmise aasta suvel. Kuna Nõmme muuseum avas oma uksed külastajatele 1. märtsil (2002), algab ka muuseumikalender (mitte aasta) märtsikuuga. Seetõttu saadetigi kalender alles veebruari lõpus, nagu kahel varasemalgi aastal.

Esimene muuseumikalender anti välja kaks aastat tagasi muuseumi 5. sünnipäevaks. See oli pühendatud Nõmme rajajale Nikolai von Glehnile, mullu oli kalendritemaatika pühendatud 1870. aastal rajatud Tallinn-Paldiski raudteele ning kalendris olid eksponeeritud vanad fotod raudteejaamadest Pääskülast Balti jaamani. Kahes esimeses kalendris sai kasutada vanu fotosid. Peeter Suure merekindluse objektidest aga kahjuks vanu fotosid peaaegu polnudki.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785