Autor: Kaisa Gabral • 9. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YITi tütar ja Tõnis Arro leppisid kokku

YIT Ehituse tütar Koidu Kinnisvara sõlmis neli korda enampakkumisel olnud Hiiu pansionaadihoone endise omaniku Tõnis Arroga kohtuvälise kokkuleppe, mille tulemusena vabastati Arro kõikidest rahalistest nõuetest.

YITi tütarettevõte Koidu Kinnisvara kavatses homme kohtu kaudu Fontese asutaja ja Tallinna Hiiu Pansionaadi endise omaniku Tõnis Arro pankrotti nõuda, kuid Arro sõnul saavutati täna kohtuväline kokkulepe. „Nad taotlesid pankrotti, kuid me sõlmisime nendega just kirjaliku kokkuleppe,“ lausus Arro telefonis ning lubas ülejäänud küsimustele vastata kirjalikult.

Kokkuleppe täitmise järel ei ole aktsiaseltsidel Koidu Kinnisvara ja YIT Ehitus Tõnis Arro suhtes enam mitte mingisuguseid rahalisi ega mitterahalisi nõudmisi, kirjutas Arro hiljem meilis. Kõnealused nõuded tulenesid Tõnis Arro poolt osaühingu Hiiu Pansionaat laenule antud käendusest. Pooled ei soovinud kokkuleppe üksikasju lähemalt kommenteerida ega üksikasju avalikustada.

Kaks aastat tagasi pani Hiiu sanatooriumi pargis YIT Ehitus püsti uhke hoonekompleksi, toona oli plaan sinna rajada eksklusiivne elamurajoon. Kui kuskil nelikümmend korterit oli juba müüdud, kaebas linn seadusest mööda vaadanud arendaja kohtusse ja saavutas võidu. YIT oli ehitanud elamu sotsiaalmaale, mis tegelikult oli määratud eakate inimeste hooldekodu maaks.

Nüüdseks on YIT Ehituse tütarettevõttele Koidu Kinnisvara kuuluv keerulise saatusega Hiiu Pansionaat lõpuks oma algsete rajajate käes tagasi, kuid enampakkumiste käigus on hoone hind langenud 115,7 miljonilt kroonilt 76,2 miljonile.

Tänavu aasta jaanuaris avaldas Tallinna abilinnapea Merike Martinson kahetsust, et hoone kasutult seisab. „On kahetsusväärne, et suur maa-ala ja hoone seisavad kasutuseta, kui tegelikult oleks linlastele sinna pansionaati väga vaja,” märkisid ühest suust Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra ja Tallinna abilinnapea Merike Martinson.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785