Kaisa Gabral • 9. märts 2009
Jaga lugu:

YIT Ehituse tütar: oleme pakkumistele avatud

YIT Ehituse tütar Koidu Kinnisvara pole Hiiu Pansionaadiga seoses konkreetseid tulevikuplaane veel teinud, kuid ettevõtte õigusnõustaja Ingrid Siimanni sõnul on Koidu Kinnisvara avatud erinevateks aruteludeks võimalike investorite või müügi teemal.

"Tulevikuplaane konkreetselt ei ole teinud. Küll on mõtteid, et kui leiduks huvilisi, kes jätkaks pansionaadiga, siis AS Koidu Kinnisvara oleks avatud aruteludeks," märkis Siimann, vihjates, et kui leiduks sobiv pakkumine, siis kaalutaks ka müüki. Samuti oleksid nad huvitatud võimalikest investoritest.

Tallinn pole Siimanni sõnul pansionaadi vastu väga tugevat huvi tundnud, kuigi võiks. "Linn võiks ju huvi tunda, tegemist on Tallinna administratiivjaotusega, kus seis pole just kiita," lausus nõustaja, lisades, et jutuks on linna võimalik toetus tõenäoliselt varem olnud, kuid see huvi on jäänud linna poolt realiseerimata.

Siimanni sõnul napib Eestis eakatele inimestele pansionaate. Samas oleks konkreetsel projektil tema sõnul tulevikku. "Võrreldes Eestit teiste riikidega, kus eaka elanikkonna osa on kõrge, tõdeme, et meil on olukord tunduvalt kehvem, sest napib sotsiaalobjekte. Praeguses situatsioonis ei ole vanemaealisel elanikkonnal piisavalt ressurssi, siis lähema kümne aasta jooksul võiks prognoosida, et huvi ja vajadus pansionaadi tüüpi eluasemete vastu tõuseb. Riigil ja omavalitsustel lootma jääda, et vastava lõigu katab erakapital, ei ole mõistlik juba ainuüksi seetõttu, et  erakapitali baasil loodud sotsiaalmajade hinnatase ei pruugi osutuda jõukohaseks," märkis Siimann.

"Igas ühiskonnas on nii kõrgema elatustasemega kui ka madalama elatustasemega elanikkonda, kellest osa valiksid pansionaadi- või apartmenthotelli tüüpi elupaiga, kui riigi poolt tuleks osalinegi tugi," lausus nõustaja.

"Kui mingigi huvi tekiks, oleks väga hea. Kuid kahjuks pole praegu vist väga hea aeg selliste projektide jaoks. Meil pole võlgu ega raskusi, kuid on kahju sellest ajast, mis on vahepeal kadunud," lisas ta.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee