9. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

20% USA hüpoteeklaenude tagatistest muutusid väärtusetuks

Eluasemeturu järsk kokkuvarisemine on ameeriklasi valusasti tabanud: kolmapäeval avaldatud aruande andmete põhjal on 20%-l inimestest, kes võtsid hüpoteeklaenu, võlasumma nüüd suurem nende maja turuväärtusest, kirjutab forex.ee.

Üle 8,3 miljoni hüpoteeklaenukohustustest USA-s olid detsembris „allpool veeliini“, räägitakse First American CoreLogic uurimuses. Kolm kuud varem moodustas niisuguste hüpoteeklaenude osakaal 18%.

Kõnealune nähtus levib üha enam üle hüpoteegimullidega osariikide piiride, nagu California, Florida, Arizona ja Nevada, märgib Sam Khater, firma CoreLogic vanemökonomist.

„Detsembrikuu seisuga on eluasemehinnad kukkunud 75% linnades märtsikuu kolmandiku vastu“, räägib Khater.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785