Üürnikud tahavad korterit tasuta kasutada

Turule on tekkinud hulk agressiivseid üürnikke, kes soovivad elamispinda kasutada tasuta, vaid kommunaalkulusid makstes, kirjutab Pindi Kinnisvara maakler Jekaterina Petrova.

Peamiselt teevad üürihuvilised selliseid pakkumisi objektidele, mis on pikka aega müügis olnud ning leiavad, et niikuinii tühjana seisva korteri eest kommunaalkulude tasumine on piisav vastutulek varaomanikule.

Samas on varade omanikud sellised pakkumised põhimõtteliselt ära öelnud, sest kommunaalkulude makstetest vabanemine pole piisav põhjus, miks peaks võhivõõrale inimesele oma korteri kasutada anda.

Küll on sellist kaupa tehtud väikelinnades, kus üürihinnad on niigi madalad ning kommunaalkulud võivad tavapärast üürisummat ületada mitmekordselt. Sellisel juhul on vara omanik sunnitud saamata jäänud tuluga leppima ning jääma rahule ka olukorraga, kus ta saab lahti mitmetuhande kroonisest püsikulust.

Suuremates linnades on aga selline tehing omanike jaoks lihtsalt mõttetu- turul on piisavalt korralike üürilevõtjaid, kes hetkel ei saa või taha pangast laenu võtta, et enda kodu soetada. Ehkki surve üürihindadele on pidev, on mõistliku üürihinna määramisel võimalik leida endale sobiv üürnik mõne nädala jooksul.

Eelkõige võib tasuta üürida soovijate käitumist põhjendada sellega, et agaramad turuosalised püüavad teiste inimeste rasket olukorda ära kasutades oma kulusid optimeerida ning ehkki sellise üürilepinguni jõudmise tõenäosus on äärmiselt väike, lähtuvad nad printsiibist „küsija suu peale ei lööda“:

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed