27. veebruar 2009

Tallinnas valmib keskkonda sobiv elamu

EkspressKinnisvarale jäi kesklinnas, Ravi tänaval silma elamu, mis oma lihtsuses ja mahus sobib peamiselt suurtest kivimajadest koonsevasse ümbruskonda igati viisakalt.

Liivalaia tänava ja Veerenni puitasumi vahel asuvatele tänavatele hakati suuremaid kivimaju ehitama juba enne sõda. Nõukogude perioodist on sinna jäänud nii „stalinistlikku” arhitektuuri kui ka tüüpprojekte. Uus ehitushoog saabus käesoleva sajandi alguses ja buumi ajal, samuti on piirkonnas ka puitarhitektuuri. Kõik see kokku moodustab üsna eklektilise linnakeskkonna, mis on Tallinnale ju üsna iseloomulik.

Piltidelt vastu vaatava elumaja on projekteerinud OÜ Patiks ning Arhitektuuribüroo Muru ja Pere. Tumedat fassaadi ilmestavad tänava poolt piklikud ja üsna kõrgetena tunduvad aknad. Hoovis on aga parklakorruse peal suur ühisterrass ning lodžade read. Nagu kõik piirkonna majad, on ka see hoone paigutatud perimetraalselt.

Siseviimistlus on tänapäevane, seega juba „teada värk”. Kortereid on 36 ning tubade arv neis varieerub ühest kolmeni. Külastuse hetkel polnud siseviimistlustööd veel lõppenud.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688