27. veebruar 2009

Rautakesko suurendas turuosa

Ehituskaupade käibed on langenud terves sektoris, kuid Rautakesko suutis enda sõnul 2008. aastal kasvatada turuosa ning edestada kõiki konkurente ka Äripäeva viimases jaekaubanduse TOPis.

Rautakesko käive oli Eestis 2008. aastal 1,273 miljardit krooni. Ettevõtte teenis kasumit. Eelmisel aastal kasvas jaemüük, kuid müük äriklientidele langes veidi. Äriklientide müügimahtude kahanemine oli oodatav ning tingitud üldisest langusest ehitussektoris.

Eile andis DV.ee-le online intervjuu Rautakesko juhatuse esimees Alo Ivask, kes märkis, et 4 korda aastas toimuva DIVE uuringu põhjal on K-rauta ostukorv konkurentidest kõige soodsam. Kuid see uuring vaatleb ostukorvi tervikuna. Loomulikult on võimalik leida üksikuid tooteid, mis on turu soodsaima hinnaga igast ehitusmaterjalide ketist. On selge, et kõik me jälgime üksteise hindu ja teeme vajadusel muudatusi. See on konkurentsis püsimise üheks eelduseks, ütles ta.

"Oleme ka tänavu valmis, et äriklientide müügimaht võib langeda, kuid ootame kindlasti jätkuvat käibe- ja turuosa kasvu jaesektoris," märkis Ivask.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688