27. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara küsib saneerimiskavaga 4aastast armuaega

Vahetult enne aastavahetust kohtult saneerimiskaitset palunud kinnisvarafirma Q Vara küsib võlakirjainvestoritelt neljaaastast armuaega ning õigust laene tagasi maksta siis, kui neile kinnisvara müügist raha laekub.

Pankade nõuded lähevad 100% rahuldamisele, kuid kõrvalnõuded kantakse maha. Võlakirjainvestorid saaks 5 miljoni euro asemel tagasi 3 miljonit eurot, ülejäänud kantaks maha. Saneerimiskavas on loetletud arvukalt väiksemaid võlausaldajaid, kes kaotaksid 50% nõudest, ja nagu pangalaenude ja liisingute puhulgi, kõrvalnõuded kantaks maha.

Lisaks nõuab Q Vara, et praegune võlakirjade tagatisagent Sampo pank vahetataks advokaadibüroo vastu ning võlakirjad tuleks börsilt ära.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785