Q Vara küsib saneerimiskavaga 4aastast armuaega

Vahetult enne aastavahetust kohtult saneerimiskaitset palunud kinnisvarafirma Q Vara küsib võlakirjainvestoritelt neljaaastast armuaega ning õigust laene tagasi maksta siis, kui neile kinnisvara müügist raha laekub.

Pankade nõuded lähevad 100% rahuldamisele, kuid kõrvalnõuded kantakse maha. Võlakirjainvestorid saaks 5 miljoni euro asemel tagasi 3 miljonit eurot, ülejäänud kantaks maha. Saneerimiskavas on loetletud arvukalt väiksemaid võlausaldajaid, kes kaotaksid 50% nõudest, ja nagu pangalaenude ja liisingute puhulgi, kõrvalnõuded kantaks maha.

Lisaks nõuab Q Vara, et praegune võlakirjade tagatisagent Sampo pank vahetataks advokaadibüroo vastu ning võlakirjad tuleks börsilt ära.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed